Team

David Buschman

Studeerde af aan de Universiteit van Gent in 1998. In zijn laatste jaar volgde hij de specialisatie paarden aangevuld met kleine huisdieren. Hij vertrok voor twee en half jaar naar Norwich en Newmarket (Engeland) waar hij in een gemengde praktijk van 17 dierenartsen zijn eerste ervaringen op deed. David besloot zich verder te specialiseren in paarden en kreeg de kans om zich in Newmarket in de paardenkliniek “Greenwood-Ellis” (het huidige Newmarket Equine Hospital) verder te ontplooien. Tijdens zijn verblijf in Engeland was hij erg geïnteresseerd in tandheelkunde bij paarden. Twee jaar lang vervolmaakte hij zich met diverse cursussen in deze discipline. Terug in België volgde hij twee jaar lang gespecialiseerd post universitair onderwijs aan de universiteit van Gent, om in 2005 het diploma “Vakdierenarts Paard” te behalen.

David volgde verschillende vervolmakingcursussen in binnen- en buitenland (o.a.tandheelkunde, mankheidsonderzoek, aangepast hoefbeslag, echografie, radiografie, etc.) en is nog altijd lid van BEVA (British Equine Veterinary Association). In januari 2001 richtte David zijn eigen praktijk op te Kalmthout. In 2016 maakte David deel uit van het FEI team tijdens de Olympische Spelen in Rio en in 2017 was hij van de partij tijdens de wereldberoemde wedstrijd eventing in Badminton.
Ordenummer: 3487 en FEI ID: 10098372

Jaro Bettens

Studeerde af met grote onderscheiding in de Universiteit van Gent in 2017. Tijdens zijn studie heeft hij een maand lang opleiding tandheelkunde gevolgd bij kleine huisdieren in de prestigieuze dierenartsenschool te Davis, California. Nadien heeft hij er uiteraard een mooi reisje aan vastgeknoopt.

Als kersverse dierenarts begon hij zijn loopbaan in een dierenkliniek te Hulst, Nederland waar hij door het samenwerken met verschillende dierenartsen veel bijleerde. Na deze eerste ervaring versterkte hij het team in een praktijk te Beveren. Sinds mei 2018 werkt Jaro met veel plezier mee in onze praktijk voor kleine huisdieren.

Al van kinds af aan was er geen twijfel in zijn hoofd dat Jaro dierenarts wilde worden. Moeilijk was de keuze dus niet om die richting uit te gaan. Honden en katten genezen (en liefde geven) is zijn missie.
Ordenummer: 5986

Eva De Schepper

Onze allround dierenartsassistente. Zij studeerde in 2018 af aan de Thomas More Hogeschool en staat nu mee in voor de afspraken, het assisteren tijdens de operaties/consultaties, verkoop van voeding “op maat” voor kat en hond, enz. Zij is onze voedingsconsulente en volgt gratis onze huisdieren op die kampen met overgewicht. Van jongs af aan was ze al reeds gepassioneerd door dieren wat de keuze voor een verdere studie makkelijk maakte. Eva heeft zelf een cavia, een geadopteerd konijn en een hond. Daarnaast rijdt ze ook al 16 jaar paard.

Henk Pardon

Dierenarts Henk Pardon is een freelance dierenarts die zich toelegt op de orthopedie in onze praktijk. Hij doet consultaties van specifieke orthopedische problemen en ontfermt zich eveneens over de orthopedische operaties.