Team

David Buschman

Studeerde af aan de Universiteit van Gent in 1998. In zijn laatste jaar volgde hij de specialisatie paarden aangevuld met kleine huisdieren. Hij vertrok voor twee en half jaar naar Norwich en Newmarket (Engeland) waar hij in een gemengde praktijk van 17 dierenartsen zijn eerste ervaringen op deed. David besloot zich verder te specialiseren in paarden en kreeg de kans om zich in Newmarket in de paardenkliniek “Greenwood-Ellis” (het huidige Newmarket Equine Hospital) verder te ontplooien. Tijdens zijn verblijf in Engeland was hij erg geïnteresseerd in tandheelkunde bij paarden. Twee jaar lang vervolmaakte hij zich met diverse cursussen in deze discipline.

In januari 2001 richtte David zijn eigen praktijk op te Kalmthout en volgde hij twee jaar lang gespecialiseerd post universitair onderwijs aan de universiteit van Gent, om in 2005 het diploma “Vakdierenarts Paard” te behalen.

David volgde ook daarna verschillende vervolmakingcursussen in binnen- en buitenland (o.a.tandheelkunde, mankheidsonderzoek, aangepast hoefbeslag, echografie, radiografie, etc.) en is nog altijd lid van BEVA (British Equine Veterinary Association).  David heeft zich doorheen de jaren dus voornamelijk gericht op mankers en tandheelkunde van paarden. Naast routinebehandelingen heeft hij zich toegelegd op gespecialiseerde tandheelkunde, zoals o.a. tandextractie, wortelkanaalbehandeling, in de praktijk te Kapellen.

In 2016 maakte David deel uit van het FEI team tijdens de Olympische Spelen in Rio en in 2017 was hij van de partij tijdens de wereldberoemde wedstrijd eventing in Badminton. Ook in 2021 maakte David deel uit van het FEI team in Aken CHIO alsook tijdens de Olympische Spelen in Tokio.
Ordenummer: 3487 en FEI ID: 10098372

Lianie Williams

Honden en katten genezen (en liefde geven) is Lianie’s missie dus gelukkig heeft ze van haar passie haar beroep kunnen maken. Ze is geboren en getogen in Zuid Afrika, waar ze tijdens zomervakanties op de “game farm” verbleef. De dichtstbijzijnde dierenarts was 200km ver en zo raakte ze ook snel betrokken bij de zorg van de dieren, preventief en curatief. Ze heeft ervaring opgedaan bij Schotse, Zuid-Afrikaanse en Belgische dierenartsen en vervoegt sinds september 2019 ons kleine huisdierenteam en legt zich voornamelijk toe op chirurgie.

Nathalie Celis

Nathalie studeerde in 2022 af en maakt sinds begin 2023 deel uit van ons team. Haar interesses zijn zeer breed en ze is dan ook te vinden in de consultatieruimte, de operatiekamer en de echografieruimte.

Eva De Schepper

Onze allround dierenartsassistente. Zij studeerde in 2018 af aan de Thomas More Hogeschool en staat nu mee in voor de afspraken, het assisteren tijdens de operaties/consultaties, verkoop van voeding “op maat” voor kat en hond, enz. Zij is onze voedingsconsulente en volgt gratis onze huisdieren op die kampen met overgewicht. Van jongs af aan was ze al reeds gepassioneerd door dieren wat de keuze voor een verdere studie makkelijk maakte. Eva heeft zelf een hond, kat, paard en enkele knaagdieren.

Robyn Theuns

Al van jongs af aan heeft Robyn een grote passie voor dieren. Na een kleine omweg behaalde ze in februari 2022 haar bachelor dierenartsassistente aan de Thomas More Hogeschool.

Bij ons in de praktijk zal ze instaan voor het maken van afspraken, de verkoop van voeding en medicatie en het assisteren tijdens consultaties en operaties. Graag zou ze zich in de toekomst nog willen verdiepen in bewegingstherapie bij kleine huisdieren.

Op dit moment heeft ze 2 Britse kortharen en een speelse hond Ricardo die heel erg verwent worden. Naast haar passie voor dieren speelt ze al 17 jaar volleybal.

 

Henk Pardon

Dierenarts Henk Pardon is een freelance dierenarts die zich toelegt op de orthopedie in onze praktijk. Hij doet consultaties van specifieke orthopedische problemen en ontfermt zich eveneens over de orthopedische operaties.