Diensten

Euthanasie

Al is het geen prettig onderwerp, we kunnen er niet omheen. Iedere huisdiereigenaar wordt vroeg of laat geconfronteerd met het eind van het leven van zijn of haar dier. Soms betekent dit dat ook een beslissing over het laten inslapen van een dier.

We willen allemaal ons dier graag een laatste lijdensweg besparen, dus de beslissing over wanneer er moet worden ingegrepen is altijd moeilijk. Wij kunnen alleen maar adviseren, u als eigenaar moet zelf de beslissing nemen.

Wij spreken graag af op een rustig tijdstip op de praktijk of desgewenst bij u thuis. Deze gebeurtenis kan heel emotioneel zijn en wij willen uw dier dan ook in alle rust onze aandacht geven. Voor paarden komen we steeds ter plaatse.

Hoe gaan we te werk om dit voor uw dier zo aangenaam mogelijk te maken? Het huisdier wordt eerst onder narcose gebracht en na een tiental minuutjes geven we een overdosis slaapmiddelen.
Na de dood worden dieren vanuit de praktijk opgehaald. Het is ook mogelijk een dier thuis op te laten halen of het zelf naar het crematorium toe te brengen. Euthanasie bij paarden gebeurt steeds bij uw thuis of op stal. Een gespecialiseerde firma komt uw paard ophalen.