Op reis

Met je huisdier

In de meeste landen van de Europeese unie gelden dezelfde regels als in België/Nederland. Je huisdier moet naast een Europees paspoort (blauw boekje), een chip en de standaardvaccinaties ook een Rabiës of hondsdolheidvaccinatie hebben. Deze vaccinatie is pas geldig 21 dagen na inenting. Om problemen aan de grens te vermijden kan je best tijdig een afspraak maken.

Voor Zuiderse landen zoals Frankrijk en Spanje kan je best een aangepast teken en wormen product toedienen. In deze warme streken kunnen onder andere zandvliegjes en hartworm voor ernstige ziektes zorgen. Informeer tijdig bij ons voor de juiste producten.

Kort samengevat

Waar je ook heen gaat, informeer tijdig welke voorwaarden gelden om de grens over te mogen. Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

03/666 06 55

Let op: Er zijn echter uitzonderingen zoals bepaalde Scandinavische landen en het Verenigd Koninkrijk. Je kan ons contacteren voor meer details.

Verenigd Koninkrijk even op een rijtje.

Gelukkig is quarantaine niet meer nodig als je de volgende regels in acht neemt.

Leeftijd
– Een pup jonger dan 3 maanden mag sowieso het land niet binnen.

Ras
– Valt je hond onder één van volgende 4 rastypes mag hij weerom het land niet binnnen. Deze 4 rastypes zijn: Pitbull Terrier, Argentijnse Dog, Fila Brasiliero en de Japanse Tosa. Met rasypes wordt bedoeld elke hond die uiterlijke kenmerken vertoont van deze rassen.

Ontwormen/onvlooien
– Honden en katten moeten met een product goedgekeurd door het VK ontwormd en ontvlooid worden. Dit moet door een dierenarts gebeuren en vervolgens afgestempeld worden in het Europeese paspoort. Let er wel op dat dit tussen 24-48h voor het inchecken is gebeurd.

Zonder je huisdier

Uiteraard kan het best zijn dat je viervoeter niet mee op reis kan. Neem tijdig contact met ons op voor de juiste informatie. Voor de meeste kennels en pensions heb je een kennelhoestvaccinatie nodig. Hiernaast moet je dier correct ontwormd en onvlooid zijn.

Ook kunnen we je helpen bij het zoeken naar een goed logeeradres waar zowel de hond,kat en paard terechtkan.